فروشگاه دخترانه

 
 
چه خوراك هايي را نبايد شست؟
| نظرات (0)

چه خوراك هايي را نبايد شست؟

مجموعه: نكات مهم آشپزي
هر ماده غذايي را بعد از خريد و قبل از گذاشتن در يخچال  نبايد شست .
خيلي از افراد عادت دارند به محض خريد انواع محصولات غذايي از نوشابه و سس گرفته تا ميوه و سبزي، ابتدا آنها را بشويند و سپس داخل يخچال قرار دهند .
عده اي هم معتقدند اگر برخي مواد غذايي مانند ميوه ها و سبزي ها را بشويند و داخل يخچال بگذارند، ماندگاري اش پايين مي آيد و به همين دليل خوراكي ها را بدون شستن داخل يخچال مي گذارند. براي اينكه بدانيد بهترين راه براي نگهداري مواد غذايي در يخچال چگونه است، اين مطلب كوتاه اما كاربردي را بخوانيد.
● ميوه هاي سفت را بشوييد
ميوه ها و سبزي ها (به خصوص سبزي ها) از آلوده ترين خوراكي ها محسوب مي شوند. به همين دليل بايد ميوه هايي با بافت سفت تر و سبزي ها را پيش از قرار دادن داخل يخچال حتما شست و آنها را از هرگونه آلودگي فيزيكي مانند گل و لاي و آلودگي هاي شيميايي باقيمانده از سموم دفع آفات به خوبي پاك كرد. ميوه ها را حتما پس از شستن بايد خيلي خوب با يك دستمال يا حوله نخي خشك كرد، سپس آنها را در يك كيسه يا دستمال نخي قرار داد و بعد داخل يخچال گذاشت. سبزي ها هم بايد پس از شسته شدن به خوبي خشك شوند و اگر امكان خشك كردن كامل آنها هم نبود، سبزي هاي شسته را داخل دستمالي نخي ريخت، دستمال را داخل ظرفي فلزي قرار دهيد و ظرف را درون يخچال بگذاريد تا عمر ماندگاري سبزي را بالا ببريد. گذاشتن ميوه و سبزي در يخچال در حالي كه خيس هستند و بدون قرار دادن آنها در دستمال هاي نخي براي كشيده شدن آب آنها باعث كم شدن مدت ماندگاري شان خواهد شد. بد نيست اين را هم بدانيد كه اگر ميوه يا سبزي را نشسته داخل يخچال بگذاريد، مي توانيد مدت زمان بيشتري آنها را تازه داخل يخچال نگه داريد زيرا آبي به آنها نخورده و شرايط مناسب و مرطوب براي رشد ميكروارگانيسم ها به وجود نيامده است. البته اگر قرار باشد ميوه ها و سبزي هاي نشسته را داخل يخچال بگذاريد بايد حتما آنها را داخل ظرف كاملا دربسته قرار دهيد تا آلودگي آنها به ساير مواد غذايي منتقل نشود.
● ميوه هاي نرم را نشوييد
برخي افراد در شستن مواد غذايي مختلف پيش از گذاشتن آنها در يخچال افراط مي كنند و حتي سبزي ها و ميوه هاي نرمي مانند قارچ يا توت فرنگي را هم مي شويند و سپس در يخچال مي گذارند. بافت قارچ به صورتي است كه آب به سادگي در كلاهك آن جمع مي شود و امكان خشك كردن آن هم به راحتي وجود ندارد بنابراين قرار دادن قارچ خيس داخل يخچال باعث كاهش مدت ماندگاري آن مي شود.


اين اتفاق براي ميوه هايي مانند توت فرنگي كه بافت نرمي دارند و در اثر تماس با آب به سادگي متلاشي مي شوند هم مي افتد بنابراين بهتر است اين خوراكي ها را در ظرف دربسته و نشسته درون يخچال بگذاريد و كمي پيش از مصرف، آنها را بشوييد. نگهداري ميوه ها و سبزي هاي نشسته داخل دستمال هاي نخي يا انواع دستمال هاي يكبار مصرف مخصوص ميوه و سبزي هم مي تواند عمر نگهداري آنها را افزايش دهد.
● خوراكي هاي بسته بندي را بشوييد
برخي مواد غذايي مانند انواع نوشيدني ها، سس ها، رب ها، كنسروها، ماست و ساير لبنيات و… نيازي به شستشو ندارند اما بهتر است براي پاك كردن بسته بندي آنها از انواع آلودگي هاي محيطي مانند گرد و خاك، بسته بندي هايشان را پيش از قرار دادن داخل يخچال بشوييد و با دستمالي نخي خشكشان كنيد.
● جوانه ها را نشوييد
جوانه ها هم جزو سبزي هايي با بافت نرم هستند كه شستن آنها باعث نرم تر شدن بافتشان مي شود. از طرف ديگر، شستن و خشك كردن كامل جوانه ها هم كار ساده اي نيست. به همين دليل توصيه مي كنيم جوانه ها را نشسته داخل يخچال بگذاريد و درست پيش از مصرف، آنها را بشوييد. بهترين روش براي نگهداري جوانه هاي تازه و نشسته در يخچال اين است كه آنها را از بسته بندي پلاستيكي شان خارج كنيد تا بخار نكنند و خراب نشوند. سپس آنها را درون دستمال نخي بريزيد و داخل يخچال بگذاريد.
● خرما را نشوييد
خرما از خوراكي هايي است كه بايد پيش از مصرف شسته شود. از آنجا كه خرما حالت چسبندگي دارد و هنگام چيدن و بسته بندي در معرض انواع آلودگي هاي محيطي مانند گرد و خاك قرار مي گيرد، شستن آن پيش از مصرف باعث تميز شدن سطح آن و انتقال نيافتن آلودگي هاي محيطي به بدن مي شود. البته بهتر است اين ميوه را درست قبل از خوردن آن بشوييد چون اگر هنگام قرار دادن داخل يخچال و چند روز پيش از مصرف شسته شود، آب زير پوسته رويي و ضخيمش جمع مي شود و بافت خرما را شل مي كند و مدت زمان ماندگاري اش را پايين مي آورد. قرار دادن خرماي شسته و مرطوب داخل يخچال آن هم به مدت چند روز، باعث ترش و بدمزه شدن آن مي شود بنابراين بهتر است خرما را تا پيش از مصرف داخل بسته بندي خودش نگه داريد و اگر قرار است آن را به ظرف ديگري منتقل كنيد، حتما از ظرف هاي دردار براي اين كار استفاده كنيد.
● درست در يخچال بچينيد!
پس از خريد و شستشوي مناسب خوراكي هايي كه به شستن نياز دارند، آنها را به بهترين شكل در يخچال بگذاريد تا مشكلي از نظر انتقال آلودگي و بو از طريق خوراكي هاي مختلف پيش نيايد. مثلا بهتر است ميوه ها و سبزي ها را در جاميوه اي بگذاريد؛ اگر گوشت تازه و گرم خريده ايد و يكي دو روز نمي توانيد آن را پاك و فريز كنيد، داخل بسته بندي اش در يخچال بگذاريد و يك سيني زيرش قرار دهيد تا خونابه در يخچال نريزد و آلودگي هاي احتمالي گوشت خام به ساير خوراكي هاي يخچال منتقل نشود. بهتر است مواد غذايي شسته و نشسته را هم در طبقه هاي جداگانه اي از يخچال قرار دهيد. در ضمن خوراكي هايي كه به سرماي بيشتري نياز دارند، بايد در مكان هاي سردتر يخچال جاي داده شوند.
منبع : salamat.ir



:: موضوعات مرتبط:

:: برچسب‌ها: چه خوراك هايي را نبايد شست؟،
نویسنده : فروشگاه دخترانه
تاریخ : ۲۷ آذر ۱۳۹۹
زمان : ۱۱:۵۶:۱۳
[ ]


 

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی