به گزارش خبرنگار حوزه كلينيك گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران جوان، در حالي كه خوردن غذاهاي سالم و مقوي از جسم ما مراقبت ميكند، بايد از خودمان بپرسيم بهترين غذاها براي مغز كدام هستند؟ مصرف برخي از غذاها ميتواند ضريب هوشي را افزايش دهد كه ما در اين گزارش به معرفي ۸ مورد از آنها ميپردازيم.
۱. ماهي سالمون
سالمون يكي از غنيترين منابع اسيدهاي چرب امگا۳ و كولين (مفيد براي توسعه مغز و حافظه) است. امگا ۳ به بهبود سلامت قلب و عروق، سلامت مغز و عملكرد شناختي همچنين كاهش التهاب و تقويت سيستم ايمني كمك ميكند.
۲. ميوهها و سبزيجات رنگارنگ
آنتياكسيدانهاي موجود در ميوهها و سبزيجات رنگارنگ راديكالهاي آزاد موجود در بدن را فرو مينشانند و التهاب را كاهش ميدهند. التهاب در مغز ميتواند خطر ابتلا به زوال عقل، آلزايمر، بيماري پاركينسون همچنين خطر ابتلا به افسردگي را افزايش دهد.
۳. شكلات
جدا از انرژي و اندورفيني كه از خوردن شكلات به دست ميآوريد، يادگيري و حافظه شما نيز بهبود مييابد. مقدار كافئين موجود در شكلات شما را هوشيار و متمركز نگه ميدارد، در حالي كه فلانوئيدهاي موجود در آن عملكرد مغز را بهبود ميدهد.
۴. زردچوبه
مطالعات انجامشده نشان ميدهد كه اين ادويه همهكاره براي سلامتي است، از كاهش التهاب آرتروز تا درمان ناراحتي روده همچنين زردچوبه به دليل تأثير مثبت بر مولكولهاي مغز كه عملكرد شناختي را پشتيباني ميكنند، نيز تحسين شدهاست.
۵. چاي سبز ماچا
چاي ماچا فوايد زيادي براي سلامتي دارد، از جمله فوايد آن مي توان به بهبود عملكرد شناختي در مواردي مانند توجه، حافظه و هوشياري اشاره كرد.
۶. نخود
نخود مواد مغذي بسيار متنوعي دارد كه براي سلامت مغز مفيد هستند. اين ماده غذايي از كربوهيدراتهاي پيچيده تشكيل شده است كه منبع اصلي سوخت مغز هستند.
نخود همچنين منيزيم دارد كه به رگهاي خوني قابليت ارتجاعي ميدهد و سبب ميشود خون بيشتري به مغز برسد. خون بيشتر در مغز به معناي كاركرد حداكثري آن است.
۷. مواد خوراكي حاوي ويتامين C
غذاهاي غني از ويتامين C مانند آب پرتقال و توت فرنگي ميتوانند به سلامت مغز كمك كنند، زيرا حفظ سطح ويتامين C سالم ميتواند در برابر زوال شناختي و بيماري آلزايمر اثر محافظتي داشته باشد.
۸. سبزيجات برگدار سبز
ثابت شده است كه سبزيجات برگدار به كند شدن روند زوال شناختي كمك ميكنند، زيرا ويتامين K و فولات زيادي دارند.
|