وبسايت ايرانكوك: آبگوشت از غذاهاي سنتي ماست كه تنوع زيادي داره. آبگوشت ساده، آبگوشت گندم و آبگوشت بزباش از معروفترين انواع اين غذاي خوشمزه هستن. اما امروز ميخوايم در مورد آبگوشت كشك صحبت كنيم. اين آبگوشت كه با كشك و بادمجان تهيه ميشه در لرستان و در شهر اراك مرسوم هست. لرها بهش دوگوله دودارهم ميگن. اميدوارم كه از اين دستور تهيه آبگوشت كشك استفاده كنيد و لذت ببريد.
مواد لازم براي ۴ نفر
گوشت آبگوشتي ۳۰۰ گرم
نخود ۱/۲ پيمانه
لوبيا سفيد ۱/۲ پيمانه
سير ۳ حبه
بادمجان ۲ عدد
پياز ۱ عدد
كشك غليظ ۱ پيمانه
نعناع خشك، نمك و فلفل به مقدار لازم
طرز تهيه
مرحله اول: نخود و لوبيا را از شب قبل خيس دهيد و تا روز بعد چند بار آب آن را تعويض كنيد.
مرحله دوم: گوشت، نخود و لوبياي خيس خورده، سير و پياز خرد شده را به همراه چند ليوان آب داخل قابلمه بريزيد و روي حرارت متوسط قرار دهيد تا مواد پخته شوند (در مدت زمان پخت نمك اضافه نكنيد).
مرحله سوم: بادمجانها را خرد كنيد و با مقداري آب بپزيد و له كنيد و پس از اينكه آبگوشت پخت بادمجانها را اضافه نماييد. در آخر نيز كشك را بريزيد و خوب مخلوط كنيد. صبر كنيد تا آبگوشت جا بيافتد. ميتوانيد بادمجانها را نكوبيد و حلقهاي يا خردشده در آبگوشت بريزيد.
مرحله چهارم: حدود ۳ قاشق غذاخوري نعناع را با مقداري روغن تفت دهيد سپس نعناع داغ را به آبگوشت اضافه كنيد و مخلوط نماييد. نمك و فلفل آبگوشت را نيز اندازه كنيد. آب آبگوشت را از مايه آن جدا كنيد. مايه آبگوشت را بكوبيد و به همراه آب آبگوشت و مقداري نعناع داغ و كشك سرو كنيد (آب آبگوشت و كوبيده را در ظرفهاي جدا سرو كنيد).
نكتههاي كليدي تهيه آبگوشت كشك:
اين آبگوشت بسيار مقوي و خوشمزه است و اغلب در فصل سرد سال سرو ميشود.
در صورت تمايل ميتوانيد ۱ عدد سيب زميني در زمان پخت به اين آبگوشت اضافه كنيد.
همچنين ميتوانيد بادمجانها را سرخ كنيد و پس از كوبيدن اضافه نماييد.