برترينها: به طور حتم هر هنري علاوه بر مهارت و تسلط، نيازمند شوق و استعداد ذاتي نيز ميباشد. هنر آشپزي نيز از ساير هنرها مستثني نيست. هر سرآشپز به هنگام آشپزي اثر هنري خود را با ذوق و عشق فراوان طبخ ميكند تا بتواند علاوه بر رفع نياز گرسنگي افراد، نياز روحي آنها به محبت، عشق و زيبايي را نيز برطرف كند.
بي شك هر هنرمندي، به واسطهي روحيهي شفاف و زيبايش تمايل زيادي به اشتراك هنر خود با ديگران دارد؛ و همين تمايل به آموختن هنر به افراد علاقهمند و افزودن به تعداد هنرمندان جهان از بهترين بخششها و هديههاست. بسياري از سرآشپزان مطرح جهان با انتشار كتابهاي آشپزي و برگزاري كلاسها و ساخت برنامههاي مربوط به آشپزي سعي در به اشتراك گذاشتن هنر بينظير خود در آشپزي دارند كه براي علاقهمندان آشپزي بسيار مفيد و كاربردي ميباشد.
شايد بسياري از غذاها را پيشتر با رسپيهاي مختلف تهيه كرده و خورده باشيد. اما آيا تا به حال به ذهنتان خطور كرده كه غذاهايي را با رسپي بهترين سرآشپزهاي دنيا امتحان كنيد؟ سانجيو كاپور يكي از مشهورترين سرآشپزهاي جهان ميباشد كه توانسته با رسپيهاي كمنظير خود و هنر بي حد و مرزش در آشپزي به شهرت جهاني دست يابد. در اين مطلب با برترينها همراه باشيد تا رسپي مخصوص سانجيو كاپور براي يكي از غذاهاي بينظير هندي را با شما در ميان بگذاريم. شكموها، اين مطلب را از دست ندهيد.
سانجيو كاپور كيست؟
يكي از شناخته شدهترين سرآشپزهاي دنيا، سانجيو كاپور از كشور هند ميباشد. اين سرآشپز ۵۶ ساله كه علاوه بر آشپزي به تجارت نيز ميپردازد، نويسنده كتاب آشپزي و متخصص رستوران در هند است. سانجيو كاپور برنامههاي تلويزيوني متنوع آشپزي را در طول سالها ساخته است كه يكي از اصليترين آنها برنامهاي با عنوان Khana Khazana است. اين برنامه يكي از طولانيترين برنامههاي آشپزي در آسيا به حساب ميآيد.
سانجيو كاپور در سال ۲۰۱۱ يك شبكه اچ دي تلويزيوني به نام food food و با موضوعيت آشپزي افتتاح كرد. او همچنين به عنوان بخشي از هيئت آشپزي بينالمللي هواپيمايي سنگاپور انتخاب شد. رسپيهاي مخصوص سانجيو كاپور براي غذاهاي بينظير هندي در سر تا سر دنيا مورد استفاده قرار ميگيرد.
رسپي مخصوص سانجيو كاپور براي غذاي هندي «راجما پوري»
غذاهاي هندي به دليل داشتن ادويهها و چاشنيهاي بينظير در سراسر دنيا محبوبيت بسيار زيادي دارند. رستورانهاي هندي بسيار زيادي در سراسر دنيا و همچنين در كشور ما وجود دارند كه عاشقان غذاهاي هندي و تمام كساني كه قصد تجربه طعمهاي بينظير غذاهاي هندي را دارند ميتوانند به آنها مراجعه كنند. اما لذت خوردن غذاهاي هندي زماني دو چندان ميشود كه خودتان دست به كار شده و در خانه اقدام به پخت اين غذاها كنيد.
راجما پوري يكي از غذاهاي محبوب هندي ميباشد كه علاوه بر داشتن دستور پخت ساده، طعمي فوقالعاده و كمنظير نيز دارد. رسپيهاي متنوعي از اين غذاي پر طرفدار هندي وجود دارند، اما مگر ميشود از رسپي مخصوص بزرگترين سرآشپز هند به اين سادگيها گذشت؟ در ادامه دستور پخت مخصوص سانجيو كاپور براي اين غذاي لذيذ آسيايي را خواهيد خواند. با برترينها همراه باشيد.
مواد لازم براي تهيه راجما پوري:
- ۱ و نيم فنجان آرد گندم
- نصف فنجان پورهي لوبيا قرمز
- يك قاشق غذاخوري پودر گراماسالا (ادويه هندي)
- نصف قاشق غذاخوري زردچوبه
- نصف قاشق غذاخوري پودر فلفل تند
- يك چهارم قاشق غذاخوري پودر گشنيز
- يك چهارم قاشق غذاخوري پودر زيره
- نصف قاشق غذاخوري روغن حيواني
- ۲ قاشق روغن براي خمير و مقداري براي سرخ كردن
- نمك به ميزان لازم
طرز تهيه:
مرحله اول: آرد گندم را در ظرفي بريزيد و پوره لوبيا قرمز را به آن اضافه كنيد. گراماسالا، زردچوبه، فلفل، پودر گشنيز، پودر زيره، نمك و روغن حيواني را نيز به آن اضافه كنيد و به خوبي هم بزنيد.
مرحله دوم: به تركيب حاصل شده آب كافي اضافه كنيد تا خميري سفت حاصل شود. نم نم ۲ قاشق روغن را نيز به آن بيفزاييد و مجددا هم بزنيد. خمير حاضل شده را به مدت ۱۰ الي ۱۵ دقيقه بپوشانيد تا خودش را بگيرد.
مرحله سوم: به ميزان لازم روغن درو تابهاي بريزيد و بگذاريد داغ شود.
مرحله چهارم: خمير را به قسمتهاي مساوي كوچك تقسيم كنيد و آنها را به شكل توپك درآوريد. مقدار كمي روغن روي آنها بماليد و سپس با وردنه آنها را كمي صاف و پهن كنيد تا اصطلاحا «پوري» شوند.
مرحله پنجم: هر پوري را درون روغن داخل قرار دهيد و زير شعله را زياد كنيد تا پف كنند. سپس آنها را تا حدي سرخ كنيد كه هر دو طرف «پوري» طلايي شود. سپس آنها را روي كاغذهاي روغنگير قرار دهيد تا روغن اضافه پوري جذب كاغذ شود.
مرحله آخر: تعدادي از پوريها را در سيني يا بشقاب قرار دهيد و به همراه سبزيهاي مختلف سرو كنيد.
دستور پخت گفته شده براي راجما پور، مناسب ۴ نفر ميباشد و زمان پخت اين غذاي هندي بين ۱۶ الي ۲۰ دقيقه است. در ضمن لازم به ذكر است كه اگر به ادويههايي از قبيل گراماسالا دسترسي نداريد، ميتوانيد به جاي آن از مقدار كمي ادويه كاري استفاده كنيد.
|