به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران جوان، احتمالا ميدانيد كه نوقا مثل برخي از انواع باقلوا يك شيريني اصالتا تركي و تبريزي است و شايد در نگاه اول آن را با گز اصفهان اشتباه بگيريد. نوقا كه به آن «لوكا» هم گفته ميشود، برخلاف گز كه بافت خشكي دارد، حالت نرمي دارد و كش ميآيد. همچنين نوقا بين دو تكه نان ميكادو قرار ميگيرد و گاهي هم از ميوههاي استوايي در طرز تهيه شيريني نوقا استفاده ميشود. انواع مختلفي از شيريني نوقا نيز وجود دارد كه شامل نوقاي وانيلي، نوقاي پسته اي، نوقاي آجيلي و نوقاي شكلاتي ميشود، البته متداولترين نوع آن، نوقا گردويي است. در اين مطلب، طرز تهيه شيريني نوقا ساده و شكلاتي، سوغات محبوب تبريز را براي شما آماده كردهايم. شما ميتوانيد با ياد گرفتن فوت و فنهاي طرز تهيه شيريني نوقا خانگي يا همان شيريني لوكاي تبريزي، انواع مختلف نوقا از نوقا شكلاتي تا كاراملي و پستهاي و گردويي و … را در منزل درست كنيد. با ماهمراه باشيد.
مواد لازم
شكر: ۴۵۰ گرم
عسل يا شيره: ۱۲۵ گرم
وانيل: ۱/۸ قاشق چايخوري
سفيده تخممرغ: ۲ عدد
مغز فندوق و پسته: ۲۵۰ گرم
گلوكز مايع: ۲۵۰ ميليليتر
كره: ۷۵ گرم
نان ميكادو: ۲ ورق
طرز تهيه شيريني نوقا ساده
در يك ظرف مناسب، شكر، گلوكز مايع، عسل يا شيره (هر كدام در دسترس داريد) را به همراه عسل، مخلوط كنيد و روي حرارت قرار دهيد. مواد را به هم بزنيد تا شكر حل شود. اجازه دهيد مواد حدود ۵ دقيقه با هم بجوشند.
قالب را آماده كنيد. براي اين كار، قالب را با كمي روغن مايع يا كره چرب كنيد. يك نان ميكادو را در قالبتان بگذاريد. بهتر است نان به طور كامل در قالب قرار گيرد. قالب را كنار بگذاريد.
سفيده تخم مرغ را در يك ظرف مناسب بريزيد و با همزن به خوبي مخلوط كنيد تا فرم بگيرد. اگر دماسنج داريد، دماي آن را اندازه بگيريد و مطمئن شويد روي ۱۳۰ درجه قرار ميگيرد. اگر دماسنج نداريد، يك قطره از موادي را كه با هم تركيب كردهايد، در يك كاسه آب سرد بريزيد اگر به سرعت فرم گلولهاي گرفت و شكننده شد، مايع آماده است.
قابلمه را از روي حرارت برداريد و قبل از اينكه سرد شود، مواد را به آرامي به سفيده تخم مرغ اضافه كنيد. همزمان كه در حال اضافه كردن شكر و شيره به سفيده تخم مرغ هستيد، با همزن مواد را به هم بزنيد. اين كار را با همزن انجام دهيد. اين كار را تا جايي ادامه دهيد كه شيره كاملا با سفيده تخم مرغ مخلوط و جذب شود.
بعد از مخلوط شدن مواد با هم، كره را اضافه كنيد. كره را ميتوانيد به روش بن ماري (حرارت غير مستقيم) ذوب كنيد يا اينكه از قبل، آن را از يخچال خارج كنيد تا به دماي محيط برسد. حالا نوبت به اضافه كردن مغزهاست. به موادي كه تا اينجا در قابلمه آماده و مخلوط كردهايد، فندق، پسته، بادام هندي، گردو يا مغز هر دانهاي را كه دوست داريد، اضافه كنيد و كمي به هم بزنيد و مخلوط كنيد.
كادرك را چرب كنيد و با سرعت بالا، مواد را در قالب بريزيد و پهن كنيد. نان ميكادو دوم را روي مواد داخل قالب بگذاريد و فشار دهيد تا به مواد بچسبد. قالب را در دماي محيط قرار دهيد و اجازه دهيد خنك شود. بعد از سرد شدن، نوقا را با كاردك يا قيچي، به شكل دلخواه برش بزنيد و مصرف كنيد.
طرز تهيه شيريني نوقا شكلاتي
در طرز تهيه شيريني نوقا شكلاتي، علاوه بر مواد لازم در طرز تهيه شيريني نوقا، از ۱/۲ ليوان دستهدار فرانسوي كاكائو نيز استفاده ميشود. اگر ميخواهيد نوقا شكلاتي داشته باشيد، كاكائو يا شكلات را به همراه مواد ديگر در قابلمه بريزيد و حرارت دهيد.
اضافه كردن شكلات يا كاكائو بايد قبل از برداشته شدن ظرف از روي حرارت باشد.
بقيه مراحل را مانند طرز تهيه شيريني نوقا كه در بالا آورده شد، دنبال كنيد.
نكته: در تهيه شيريني نوقا، بهتر است از همزن كاسهاي استفاده كنيد تا تسلط و سرعت عمل بيشتري داشته باشيد.
در شيريني نوقا گردويي، به جاي ديگر مغزها، فقط از گردو استفاده ميشود.
منبع: مجله كوروش
انتهاي پيام/
|