مجموعه: نكات مهم آشپزي
براي اينكه نان سفيد بهراحتي بريده شود، كارد ارهاي انتخاب كنيد و يا اينكه كارد را در آب داغ فرو ببريد.
براي اينكه پوست گوجه فرنگي بهراحتي كنده شود، آن را قبلاً چند دقيقه در آبجوش بگذاريد.
اگر ميخواهيد كنسروي را باز كردهايد بهتدريج مصرف كنيد آن را در ظرف بلوري خالي كرده در يخچال بگذاريد تا فاسد نشود.
اگر ميخواهيد سيب زميني را با پوست بپزيد، آن را قبل از پختن كمي با روغن چرب كنيد.
ظروف مسي سفيد كرده را با آب و صابون بشوئيد تا چربيهايش كاملاً گرفته شود و پس از شستن بلافاصله با پارچه تميزي خشك كنيد.
ظروف آلومينيومي را با چوبك و آب صابون بشوئيد و خشك كنيد.
سبزيجات پير و ساقه كلفت و شته زده و يا پژمرده را هرگز مصرف نكنيد، سبزي بايد جوان و نرم و تازه باشد.
آبگوشت را هميشه با آب سرد بپزيد نه با آب جوش زيرا اگر آبگوشت در آبجوش پخته شود مواد مغزيش را از دست ميدهد.
براي اينكه در زمستان هم بتوانيد بادمجان بخوريد، بادمجانها را در فصل تابستان پوست كنده و نصف نمائيد سپس نمك زده در روغن سرخ نموده در يك ظرف بلوري بچينيد و رويش روغن داغ ريخته ريوش را مجكم ببنديد.
براي ساختن كشك، اول ماست را دوغ بكنيد و بعد آن را بجوشانيد، جوش كه آمد بگذاريد خنك بشود و به مجرد اينكه خنك شد آن را در كيسه ريخته بياويزيد تا آبش برود آنگاه آن را در لاوك ريخته نمكش زده مالشش بدهيد و بهصورت گلوله در بياوريد و خشك كنيد.
براي امتحان كره، چند گرم كره را در استكان آبجوش بريزيد اگر كره روي آب نماند و رنگ آب را تغيير داد، معلوم ميشود كه كره خالص نيست و سيب زميني و يا مواد ديگر مخلوطش ميباشد.
براي مخافظت سيب زميني، آن را در جائي خشك و تاريك بگذاريد تا جوانه نزند. اگر جوانه زد، جوانهها را بگيريد زيرا جوانه سيب زميني سميت دارد و براي بدن مضر است.
هر دفعه كه از چرخ گوشت استفاده ميكنيد، خوب پاكش كنيد زيرا در غير اينصورت گوشت لاي آن مانده متعفن ميشود.
پس از خرد كردن كلم و پياز دستهاي خود را با يك قطعه ليمو تميز كنيد تا بوي پياز و كلم بر طرف گردد.
قبل از پختن تخم مرغ در آب، كمي نمك بيافزائيد تا از تركيدن تخم مرغ جلوگيري شود.
اگر ميخواهيد در موقع بريدن تخم مرغ پخته زردهاش خرد نشود، قبلاً كارد را در آب فرو ببريد.
اگر ميخواهيد پوست نارگيل بهراحتي جدا شود، نارگيل را چند دقيقه در فر بگذاريد و بعد بشكنيد.
|