| نظرات (0)
برترينها: اين روزها، بعضي از ما كه عادت به وقتگذراني و نوشيدن چاي و قهوه در كافههاي شهر داشتيم، بهدليل شرايط كرونايي از لذت دورهميهاي اينچنيني محروم ماندهايم. براي گذراندن اين روزها كافيشاپ را به خانه خود بياوريد و با ايجاد يك گوشه دنج و آرام با سليقه و خواسته خانواده، وقتگذراني در خانه را به يكي از لذتبخشترين كارهاي دنيا تبديل كنيد.
اگر عاشق قهوه و هر نوع نوشيدني هستيد به احتمال زياد عاشق كافه هم هستيد، در اين سري از مطالب آشپزي سعي ميكنيم طرز تهيه كليه دسرها و نوشيدنيهاي خوشمزهاي كه در كافي شاپها سرو ميشود را به شما آموزش دهيم تا شما بتوانيد در منزل يا محل كارتان مانند يك باريستا اين دسرها و نوشيدنيها را تهيه كنيد.
منو كافيشاپها معمولا ليست بلند بالايي است از انواع نوشيدني، آن هم با اسمهاي عجيب. در اغلب موارد هم نتيجه سفارشمان مطابق با ذائقه ما نيست. در اين مطلب روش تهيه خانگي كافه موكا آموزش داده شده است.
قهوه از جمله نوشيدنيهايي است كه تنوع زيادي دارد و در هر فصل و زماني قابل مصرف است، اما برخي از قهوهها طعمي منحصر به فرد و خاصتر دارند. قهوه موكا يا همان موكاچينو يكي از آنهاست. اين نوع از قهوه را ميتوانيم هم به صورت داغ و هم به صورت سرد مصرف كنيم. قهوه موكا سرد را به كولر موكا و يا فروزن موكا هم ميشناسند كه در ادامه به روش تهيه آن نيز اشاره ميكنيم فقط دقت كنيد كه قهوه موكا با دانههاي قهوه موكا متفاوت است قهوه موكا به نوشيدني گفته ميشود كه مانند لاته تركيبي از اسپرسو با شير جوشيده است، اما مقداري شكلات يا كاكائو به آن اضافه ميشود در حالي كه دانههاي قهوه موكا، نوعي از دانههاي قهوه هستند كه تاريخچه كشت آنها به شهري به نام موكا در كشور يمن برميگردد.
در ادامه به دو روش كه از روشهاي رايج و البته خوشمزه براي درست كردن قهوه موكا اشاره شده است.
مواد لازم
- قهوه: ۳۰ ميلي ليتر
- پودر شكلات: ۱۵ گرم
- پودر كاكائو: ۱۵ گرم
- شير: ۱۰۰ ميلي ليتر
- خامه قنادي: به مقدار لازم
- آب: به مقدار لازم
طرز تهيه؛ روش اول
مرحله اول: در اولين مرحله پودر كاكائو و پودر شكلات را با هم مخلوط كرده و مقداري آب جوش اضافه كنيد و هم بزنيد. فقط دقت كنيد به مقداري آب اضافه كنيد كه حالت كاراملي و شيرهاي پيدا كند.
در اين مرحله ميتوانيد از سسهاي شكلات آماده هم استفاده كنيد و همچنين ميتوانيد اگر دوست داريد قهوه شما كمي طعم تلخ تري داشته باشد به جاي پودر شكلات چند تكه شكلات تلخ را به روش بنماري حل كنيد و به مخلوط اضافه كنيد.
براي بنماري كردن تكههاي شكلات را در ظرفي ريخته و روي بخار آب در حال جوش قرار دهيد و هم بزنيد تا شكلات آب شود فقط دقت كنيد كه ظرف حاوي شكلات با آب جوش تماس نداشته باشد و زيادي روي حرارت قرار نگيرد چرا كه در اين صورت طعم آن عوض ميشود. ميتوانيد براي اين كار از ماكروريو هم استفاده كنيد.
مرحله دوم: در اين مرحله بايد قهوه را آماده كنيد براي اين كار توصيه ميشود از قهوه اسپرسو استفاده كنيد، اما برخي كه طعم تند اسپرسو را دوست ندارند و ميتوانند از قهوه دمي كه طعم تلخي كمتري دارد استفاده كنند.
براي تهيه قهوه دمي اگر دستگاه قهوه جوش داريد. مخزن زيرين آن را با دو ليوان آب پر كنيد و در ظرف بالايي پودر قهوه را بريزيد به مقداري كه پر شود و سپس روي حرارت ملايم قرار دهيد زماني كه شروع به جوشيدن كرد بلافاصله از روي حرارت برداريد ميتوانيد روي مخزن پايين آن كمي آب سرد بريزيد تا قهوه شما نسوزد و طعم آن عوض نشود.
اما اگر دستگاهي براي درست كردن قهوه نداريد نگران نباشيد، ميتوانيد همين كار را در يك شير جوش و يا هر ظرف ديگري هم انجام دهيد فقط كافي است پودر قهوه و مقداري آب سرد را مخلوط كرده و روي حرارت ملايم قرار دهيد زماني كه شروع به جوشيدن كرد از روي حرارت برداريد.
مرحله سوم: در اين مرحله فقط كافي است شير را بجوشانيد و البته دقت كنيد كه زيادي نجوشد به دماي جوش كه نزديك شد كافي است. مقداري از شير را نيز براي درست كردن كف شير و تزيين نگه داريد.
مرحله چهارم: حالا همه مواد ما آماده است كافي است آنها را به صورت لايه لايه ريخته تا شكل آن به شكل قهوه موكا حرفهاي نزديك شود. در ابتدا سس شكلاتي كه آماده كرده ايد را داخل ليوان بريزيد. به آن قهوه خوش عطر را اضافه كنيد. سپس شير جوشيده شده را به آرامي روي آنها بريزيد.
در آخر ميتوانيد كف شير درست كنيد و روي موكاچينو را با كف شير و خامه زده شده و كمي وانيل و دارچين تزيين كنيد.
طرز تهيه؛ روش دوم
در اين روش بيشتر مواد با هم روي حرارت قرار ميگيرند. اين روش ديگر قهوه موكا لايه لايهاي نيست، اما ممكن است درست كردن آن براي شما راحتتر باشد.
مرحله اول: ابتدا قهوه و آب سرد را روي حرارت ملايم قرار دهيد تا شروع به جوشيدن كند سپس آن را از روي حرارت بداريد.
مرحله دوم: شير را داغ كنيد و تكههاي شكلات را اضافه كنيد و هم بزنيد تا در شير حل شود.
مرحله سوم: شكر، قهوه و خامه را به شير اضافه كنيد و دائماً روي حرارت ملايم هم بزنيد تا غليظ شود و سپس در ليوان دلخواه ريخته و اگر دوست داشتيد با دارچين، وانيل و خامه تزيين كنيد.
نكات
همانطور كه گفته شد اين قهوه را سرد هم ميتوانيد ميل كنيد، براي اين كار بعد از آماده شدن قهوه موكا آن را براي چند دقيقه در يخچال قرار دهيد و يا چند تكه يخ داخل آن بريزيد به همين راحتي فروزن موكا شما آماده است. نوش جان!
براي اينكه قهوه موكا شما طعم بهتري داشته باشد از دانه قهوه تازه آسياب شده استفاده كنيد.
براي اينكه قهوه موكا طعم بهتري داشته باشد از شكلات با كيفيت خوب استفاده كنيد.
:: موضوعات مرتبط:
:: برچسبها:
،