| نظرات (0)
خشكاندن ريشه هاي افسردگي با غذاي سالم
مجموعه: مشاوره خانواده
رژيم غذايي سالم فرد را از پيوستن به دايره افسردگي و بيماري هاي روحي خارج مي كند
رژيم غذايي سالم نه تنها، سلامت جسم را تضمين مي كند بلكه روح و روان را بي نصيب نگذاشته و فرد را از پيوستن به دايره افسردگي و بيماري هاي روحي خارج مي كند. اين در حالي است كه در دنياي مدرن امروز، اختلالات روحي رواني با ورود غذاهاي آماده و فست فود به عرصه زندگي تشديد شده است.
اضطراب و افسردگي از جمله اختلالات رواني است كه شيوع بالايي در جوامع پيشرفته و در حال توسعه دارد. موضوعي كه پيش از اين قاضي زاده هاشمي وزير بهداشت در سخناني به افزايش آمار افسردگي در سطح جهاني اشاره كرده و گفته بود، از نظر بار بيماريها، افسردگي رتبه چهارم را دارد و براساس پيش بينيها در سال 2030 بيماري افسردگي در رتبه دوم بيماريها قرار خواهد گرفت.
وزير بهداشت همچنين در بخشي ديگر از سخنان خود، افسردگي در ميان زنان را شايع تر عنوان كرد و افزود: در دنيا 350 ميليون نفر به بيماري افسردگي مبتلا هستند و در كشور ما نيز 16.8 درصد زنان و بيش از 10 درصد مردان افسرده هستند.
بر اساس مطالعات جديد علم پزشكي، عوامل تغذيه اي نقش بسزايي در بروز يا سركوب اختلالات روحي دارند به اين معنا كه انتخاب غذاهاي سالم و مناسب از لازمههاي داشتن روح و جسم سالم است. موضوعي كه خبرنگار علمي در گفت و گو با حبيبي كارشناس تغذيه، ضرورت توجه به مواد غذايي براي پيشگيري از افسردگي را مورد بررسي قرار داد.
به گفته حبيبي، تغذيه سالم و مغذي يكي از عوامل پيشگيرانه در افسردگي است البته در صورتي كه با شناسايي درست مواد غذايي و همراهي فرد مبتلا همراه باشد.
**غذاهاي فوري، تشديد كننده افسردگي
مشكلات خانوادگي، شرايط اقتصادي، محيط اطراف و تغيير بافت زندگي از جمله عوامل زمينه ساز بيماري هاي روحي رواني است كه بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهاني، نزديك به 80 درصد كسانيكه مبتلا به افسردگي و بيماريهاي رواني هستند، دركشورهاي با درآمد كم يا درآمد متوسط زندگي ميكنند.
بر همين مبنا،كارشناسان تغذيه، يكي از عوامل تشديد كننده افسردگي را عدم استفاده از مواد مغذي و روي آوردن به مواد غذايي فوري عنوان مي كنند كه در كشورهاي در حال توسعه رواج يافته است. حال آن كه افسردگي علاوه بر ايجاد مشكلات رواني، بهعنوان مادر بسياري از بيماريهاي جسماني شناخته مي شود و ضرورت توجه به آن دوچندان است.
موضوعي كه حبيبي به آن اشاره كرد و گفت: افسردگي يك حالت خُلقي شامل بيحوصلگي و گريز از فعاليت يا بيعلاقگي و بيميلي است كه ميتواند بر روي افكار، رفتار، احساسات، خوشي و تندرستي يك فرد تاثير بگذارد. حالاتي كه برخي مواد غذايي دامن زننده آن است چرا كه داراي موادي هستند كه اثر خاصي بر روح و روان فرد مصرف كننده باقي مي گذارند. مواد غذايي كه از نظر تركيب و طبخ مورد تاييد نيستند و مي توانند تاثيرات سويي بر روي سيستم عصبي داشته باشند.
وي در ادامه افزود: جالب اين كه در بررسي افرادي كه دچار افسردگي هستند به اين نكته مي رسيم كه اين افراد در حالت هاي روحي رواني خاص، دچار بي انگيزگي، بي ميلي و رخوتي مي شوند كه گاهي اوقات زير بار رژيم غذايي نمي روند و نسبت به برنامه غذايي روزانه خود، بي تفاوت برخورد مي كنند. در نتيجه به غذاهاي دم دستي و فوري كه زماني براي طبخ نمي برد و ارزش غذايي مغذي ندارند روي مي آورند غافل از اين كه با دست خود بر دامنه بيماري مي افزايند.
تغذيه سالم و مغذي يكي از عوامل پيشگيرانه در افسردگي است
**خشكاندن ريشه هاي افسردگي با غذاي سالم
حبيبي در ادامه گفت و گو، يكي از راهكارهاي پيشگيري از افسردگي را استفاده از مواد غذايي گياهي و كم حجم عنوان و اظهار كرد: افراد در دوران افسردگي به دو دسته بي اشتهاي عصبي و پرخور عصبي تقسيم مي شوند به اين معنا كه خوردن با ريشه هاي رواني و عصبي افراد ارتباط مستقيم دارد.آنان كه با پرخوري عصبي دست و پنجه نرم مي كنند، به خصوص قشر جوان، دچار تحريكپذيري و پرخاشگري مي شوند. افراد بي اشتهاي عصبي هم به اصطلاح راه گلوي آنان بسته مي شود و ميلي به غذا پيدا نمي كنند. هر دوي اين حالت ريشه رواني داشته و به نوعي ضربه زننده به جسم و روح محسوب مي شود و نياز به اين دارد كه ريشه اي حل شود تا دايره افسردگي گسترش نيابد.
حبيبي در پاسخ به اين پرسش كه اين مواد غذايي به چه صورت مي توانند اختلالات عصبي را افزايش دهند؟ گفت: وقتي شما غذايي مصرف مي كنيد كه مواد چرب و افزودني ها در آن زياد باشد، سمومي را وارد بدن مي كنيد كه نه تنها مواد لازم را به اندام هاي حسي حركتي نمي دهند بلكه بر روي جسم و روح واكنش منفي دارند كه احتمال ابتلاء به سرطان و ضعيف شدن سيستم ايمني بدن را افزايش مي دهند.
به توصيه اين كارشناس تغذيه، در درجه نخست، افراد افسرده بايد از نظر روحي، مورد روان درماني و روان كاوي قرار بگيرند. بعد از آن، توصيه هاي غذايي همانند استفاده روزانه از سبزيجات، شير و لبنيات كم چرب و سبك مي تواند مسير بيماري روحي را به سمت بهبودي سوق دهد. حتي اگر كسي تمايل دارد فست فود استفاه كند در خانه تهيه كند و از مصرف غذاهاي پرچرب خودداري كنند.
اين كارشناس با اشاره به تاثير همراهي و همياري فرد دچار افسردگي در روند درمان گفت:آگاهي و اطلاعيابي از افسردگي ميتواند سواد سلامتي جامعه را افزايش دهد و در درمان و پيشگيري از اين اختلال موثر باشد.
قانون مورفي چيست و شامل چه چيزهايي مي شود؟
مشكلات سالمندان شامل چه چيزهايي مي باشد؟
مهرباني چيست و زبان افراد مهربان شامل چه چيزهايي است؟
مسكن هايي براي بعد از طلاق
احتمال افزايش قيمت اقدام ملي مسكن
شكست عشقي تان را با مسكن هاي خطرناك مداوا نكنيد!!
چرا دهان سالم به اندازه بدن سالم مهم است؟
آشفته بازار اجاره مسكن در شرق پايتخت/ رهن ۱۵۰ ميليوني آپارتمان بدون امكانات
ازدواج سالم اين شكلي است!
كليد رابطه سالم بين زوج ها
:: موضوعات مرتبط:
:: برچسبها:
،